Mä voin suoraan sanoa, et nyt muo ärsyttää, vi****aa, surettaa, väsyttää, mutten jaksa mennä nukkumaan... vielä. Silleen mulla on kumminkin myös ihan hyvä olla.

Mitä jos alottaisin vaikka tällä, miks mulla on myös hyvä olo.
Niinkuin monesti aina "Haluatko kuulla ensin hyvät vai huonot uutiset?" "Hyvät."

Eli siis oltiin äidin kanssa tänään shoppailemassa iltapäivällä. Käytiin kattoon mulle konfirmaatiomekkoa.
Rippileiri alkaa 14.7 ja se kestää 21.7. asti, ja sitte 24.7. on konfirmaatio + rippijuhlat + mun hyvän kaverin syntymäpäivät ♥

No joo, me käytiin eka kattoo Vero Moda:sta, koska me nähtiin siellä aikasemmin, kun se oli kiinni, semmonen nätti mekko siinä näyteikkunassa.
Kumminkaan ei päädytty siihen mekkoon, vaan otettiin samantyylinen mekko, mutta se oli erivärinen ja mukavampi päällä. Mekko oli bäriltään lohenpunainen ja se istu tosi hyvin mun päälle. Se on semmoinen, hihaton mekko. Tai siis semmonen, missä ei oo ees niitä olkaimia. Se oli sellainen yksinkertaisen kaunis.
Sitten viereisestä kenkäkaupasta löyty siihen sopivat kengät jotka oli mustat. Niissä oli puolikorkeat korot, eli kumminkin korkoa, mutta pystyy oikein helposti kävellä. Kengät löyty Mekasta.
Sitten mentiin H&M:än ja sain sieltä kaksi tuubitoppia, toinen on sellainen jännän keltainen lyhyt, ja toinen semmoinen mustavalkoraidallinen, reisiin asti. Sain mä sieltä sitten sukat. Sitten mentiin syömään SubWay:hin, otin Kana Teryakin, ja otettiin se aterioilla, koska oli todella kuuma, niin saatiin siihen sitten juoma. Äiti otti jogurtin, minä otin pikkupussin sipsejä, ne on tossa vielä syömättä..
Sitten vapaavalintaan mentiin ostaan juotavaa, koska ei jano aina yhdestä mukillisesta lähde. Sain myös tikkarin.
Jäätelön olisin saanut sellaisesta jäätelökojusta, mutta olin niin täynnä, ettei mahtunut yhtään mitään.
En edes jaksanut syödä koko sub:ia, ja se onkin keittiön pöydällä tällähetkellä. Ja hei, mun Kana Teryaki oli sentään se pienempi 15cm.
Nyt alkaa olla nälkä,ku toi iltapala jäi vähän vajaaks, toisin sanoen, en ole syönyt mitään sen jälkeen kun söin Subin.. Se oli joskus klo. 17.

Mikä on tämä syy, miksi minua ärsyttää ja surettaa. Enemmänkin ärsyttää.
No, eräs lempibändeistäni nimeltään Versailles, taino virallisesti Versailles -Philharmonic Quintet-, mutta kutsun niitä nyt kumminkin Versaillesiks. No mutta kumminkin, Versailles tuli Suomeen tänään. Tai no, jos tarkkoja ollaan, eilen.
Miksi se ärsyttää?
No kun asia on sillä tavalla, että jos suunnitelmat olisivat menneet niinkuin kaksi viikkoa sitten, niin minä olisin kyseiselle keikalle päässyt.
Aluksi se oli tosin epävarmaa, mutta nytten kesäkuun alusta ihan tähän pari viikkoon asti, se oli hyvinkin todennäköistä, eräässä vaiheessa koko suunnitelma oli vaarassa kaatua, mutta onneksi kaverini sanoi,että jos tarvitsemme, niin hän voisi tulla keikalle ja hänen äitinsä tulisi myös mukaan, niin siskonikin pääsisi, koska keikka oli muuten sallittu, mutta alle 14 vuotiaat vain täysikäisen kanssa.

Sitten vähän vajaa kaksi viikkoa sitten isä sanoikin "joo tota, kun sä et oo koskaan ollut Tavastialla, niinkuin en minäkään, niin et nyt sitten kumminkaan saa mennä sinne keikalle." Olin pikkasen vihanen, mutta turha siinä enää änkyttää vastaan.

Alun perin suunnitelma siskoni kanssa oli "no nyt kun saadaan 40e kuukaudessa niin säästetään kaikki raha siihen keikkaan, niin päästään sinne. Ostetaan meno-paluu liput, mutta yövytään kumminkin hotellissa,kun kumminkin rahaa saadaan." No oltiin saatu just 40e maaliskuulta, sit oltais saatu huhti-, touko ja kesäkuun. Jos oltaisiin säästetty kummatkin ne kaikki 40e niin yhteensä rahaahan olisi ollut 320e. Junamatka maksaa n. 15e per nenä, että sinne olis 30e + takas 30e. 320 olis jäänyt siis 260e. Ja sitten liput on 30 kpl, et 200 olis jäänyt.. ja sitte 200 olis saanu hotellin (?) en tiedä, koska ei katottu, ja luultavasti oltais tultu kumminkin yöjunalla, ainakin niin suunnitelma oli myöhemmin. No kumminkin, siskolla ei raha säästynyt, ja mullakin meni vähän, mutta isä sanoi Vappuna, että voisi sponssata meitä vähän. Sitten kun puhuttiin kotona, isä kysyi olisinko minä valmis matkustamaan junalla helsinkiin, menemään tavastialle , jossa en koskaan ennen ole ollut, katsomaan Versaillesia ja keikan jälkeen tulemaan yöjunalla takaisin kotio. Olin sillein, tottakai. Ja sitten kun vielä kaveri sano. Mutta joo.. Mennyt on mennyttä, ei sitä enää voi muuttaa..

Ovet avautui klo. 20:00 ja show alko 21:00.

Jos nyt puhutaan ihan rehellisesti, niin eniten muo ärsyttää tässä se, että kumminkin mulle luvattiin, että pääsen sinne keikalle.. Ja sitte isä lupas mulle ja siskolle, kun soitettiin sillee meidän lempijapanilaista musaa kun se halus kuulla, et mitä me kuunneltiin, niin se pyys anteeks kun se on ollu niin jörö sen suhteen, ja sano,et kun japanilaiset bändit tulee Suomeen (jota ei liian usein tapahdu) niin se luultavasti päästää.
Ja asiahan on silleen, että me asutaan Tampereella, ettei kumminkaan mikään pitkä matka Hesaan ole.
Onneksi osa tulee Tampereellekkin, niin niihin mitä on tampereella päästään 99% varmuudella, ainut jos on kipeenä tai on matkoja mut muuten pitäis päästä.

Loppumerkinnän omistan Versailles:ille.
Toivon ihmiset, että vaikka ette kamalasti J-musasta diggaisikaan, niin jaksaisitte lukea merkinnän loppuun, jos edes vähää kiinnostaa 
Saatte tietoa oikein ihanasta bändistä, ja voin sanoa, että heidän kitarasoolonsa ovat mahtavat, siitä lisää myöhemmin.

Nyt kerron Versaillesin historian lyhyesti.
Eli Versailles perustettiin vasta vuonna 2007, mutta he ovat nauttineet jo suosiosta ja bändi tunnetaan visual kei -taivaalla.
Versailles näinä päivinä: Kamjio - laulu, Hizaki - kitara, Teru - kitara, Yuki - rummut.
Jotkut saatatte miettiä, miks bändissä ei ole basistia vaan kaksi kitaristia?
Vastaus: Kyllä bändillä basisti on tai siis oli. Hänen nimensä oli Jasmine You, mutta hän jäi pienelle tauolle heikentyneen terveydentilansa vuoksi Viime vuoden elokuussa. Pieni tauko venyi, ja tulee venymään ikuisuuden mittaiseksi, sillä Jasminen terveydentila oli todella heikentynyt, sillä n. kaksi viikkoa ilmoituksen jälkeen Versailles ilmoitti, että Jasmine oli kuollut. Ai niin, ja tässä vaiheessa olisi varmaan hyvä ilmoittaa, että kaikki Versaillesin jäsenet ovat miehiä. 

Joo, uskon, että monet uskovat ensimmäisen kerran heidät nähdessään, että osa heistä on tyttöjä, varsinkin ne, jotka eivät tiedä. No minä en uskonut, sillä kuulin Versaillesista ensimmäisen kerran, kun Jasmine You oli kuollut, ja ensimmäinen biisini oli Serenade, joka taas oli omistettu Jasminelle. Tarkoitan tässä siis sitä, että silloin kun kuulin ensimmäisen biisini, niin oli vain yksi tyttömäinen, ja siskoni kertoi heti alkuun, että hän on poika. Olen tavannut nykyään niin monia, jotka ovat pukeutuneet tytöksi, mutta ovat poikia, että enää minua ei edes ihmetytä. Olen kai kerran luullut erästä j-rock:aria tytöksi, meinaan An Cafen ex-kitaristi Bou:ta, mutta kun kuulin, että hän on poika, niin... Ja sitten takaisin Versailles:iin
Mutta jäsenet vasemmalta oikealle: Teru, Jasmine You, Kamijo, Yuki ja Hizaki. Tässä oli siis Versailles silloin kun Jasmine You vielä eli ja oli bändissä. 

Tässä on Versailles nykyään.
Vasemmalta alkaen Teru, Kamijo, Yuki ja Hizaki.
Tämä kuva on otettu Serenade:n kuvaamisen jälkeen tai ennen, meinaan he ovat samassa paikassa ja samat vaatteet mitä musiikkivideossa.

Ja tässä tämä 'kuuluisan' biisin video:
Versailles - Serenade
Jos haluatte tietää, mitä sanat ovat suomeksi, laittakaa vain "Versailles serenade lyric" sen pitäisi riittää, mutta jos on tullut lisää lyric-videoita, niin laittakaa "Versailles serenade lyric finnish"

Miten löysin Versailles:in ?
No se oli silloin,kuin soitimme Youtubesta j-rock kappaleita isälle.
Siskoni oli löytänyt kyseisen bändin jo muutaman päivä aikaisemmin, ja hän halusi soittaa isälle juuri tuon Serenade:n.
Silloin kuulin sen itsekkin ensimmäisen kerran, ja se tärppäsi heti :)

Miksi sitten pidän kyseisestä bändistä?

No aloitetaan vaikka heidän esiintymisasuistaan. Siitä he ovat tunnettuja.
  Niinkuin kuvista näitte, Versaillesin esiintymisasut ovat renesanssi-tyylisiä.
Mielestäni ne ovat kauniita, koristeellisia ja muutenkin ihania.
Ne ovat sellaisia, minkätyyppisiä asuja muilla bändeillä ei ole.
Siinä on jotain niin.. Versaillesia.
Ja hyvä ulkonäkö ym. on aina plussaa ;)
Ja vielä voisin tähän laittaa, että niinkuin olette varmaankin huomanneet Hizaki käyttää ja Jasmine You käytti mekkoa.
Tiesitkös, että ennen kuin Versailles perustettiin, oli perustettu bändi nimeltä Hizaki grace project (se ei vielä ole lopettanut..).
Siihen kuului, Hizaki, Jasmine You ja Teru. Itseasiassa Teru ja Jasmine You olivat sessiojäseniä.
Silloin Terukin käytti mekkoa.
Look:


Ei varmaan tarvi kertoa kumpi on kumpana aikana (;
 

Sitten itse jäsenet.
En heitä tietysti (valitettavasti) tunne henkilökohtaisesti, mutta se mitä olen saanut heistä kuvan on ollut oikein positiivinen.
Kuvan heitä olen saanut kaikenlaisista haastatteluista ja kommenteista Youtubessa ja heidän haastattelustaan JaME:ssa.
He vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta persoonilta ja heistä näkee, että he tykkäävät tehdä musiikkia.
Että se on juuri se heidän juttunsa, eivät he halaja esim. kaupankassaksi.

Ja siiten viimeiseksi, muttei vähäisimmäksi, itseasiassa se tärkein.
Musiikki.
Kun kuuntelee heidän biisejään huomaa selvästi yhden asian, biiseissä on yleisesti ottaen kitara hyvin tärkeässä osassa.
Uusissa sen tajuaa muutenkin, mutta vanhoissakin. Kitarasoolot ovat uskomattomia.
Hizaki ja Teru soittavat todella hyvin kitaraa, ja heistä huomaa,etteivät he ole mitään aloittelijoita.. vai joku eri mieltä?
Serenadessa oli jo hieman esimakua, mutta nämä seuraavat linkit osoittavat minun mielestäni oikein vahvasti sen mitä olin sanomassa.

Versailles - Ascendead Master
Teru kitarasoolo
Teru kitarasoolo II

Ja noi terun kitarasoololinkit, niin ne on otettu Terun Ameba-blogista.
Siis niin ainakin kuvauksessa luki.
Mä aina mietin noissa kitarasooloissa ja muutenkin, et eiks niillä mee sormet sekasin :D
Okei, eiköhän nyt olla ylistetty kitaraa tarpeeksi, sitten mennään muihin soittimiin ja lauluun.
Niitten sooloista mä en oikein voi sanoa mitään, mutta niinkuin  mm. Ascendead master:issa kuulee, niin Jasmine You soittaa aivan loistavasti bassoa ^^ ja Yuki rumpuja.
Mä voisin lainata tähän väliin isän sanoja kitaristeihin ja basisteihin: Japanilaiset on siitä hyviä, että ne ei vaan soita soitintaan, vaan en eläytyy siihen.
Isä siis tarkoitti tolla, että kun ne soittaa niin ne ei vaan soita, vaan se kitara liikkuu viuhasti soittajan mukana, ettei oo vaan paikoilla, jos joku ymmärsi mitä yritin sanoo ? 
Kyllä mä uskon, että esim. Yuki vois tehä saman, jos sillä olis sellanen soitin, millä sen vois tehdä.^^
Mä en ennen oikeen kuunnellu rumpujen soittoo, mutta sitten kerran oikein kunnolla aloin kuunnella sitä, et kuinka hyvin se menee hitaassa biisisissä, ettei oo pelkää peruskomppia, muttei kumminkaan liian semmosta, et tulis kunnolla korvaan.
Ja siitä lähtien oon oikein kunnolla kuunnellu rumpujakin. Ja pakkomyöntää, ettei Yukikaan oo mikään aloittelija. Olis hauska tietää kauanko se on soittanu rumpuja.. Ja ei tietysti Jasmine You:kaan ole aloittelija, :D kyllä hänkin osaa hyvin soittaa bassoa. ^^
Ja sitten mennään lauluun. Kyllä mun on annettava respektii Kamijolle. Siis ku sen ääniala on iha mieletön.
Sillä on ihana ääni, mun mielestä, semmone et voi vaan jäädä paikalleen kuunteleen sitä. Se vaan on niin mieletön ja sitten kun se laulaa sillei hyvällä äänensävyllä, ettei huuda muttei liian hiljaakaan laula. Ja sitten kun se pystyy laulaa tosi matalalta ja sitte korkeelta.
Ja puhtaasti, ja laulaa silti yhtä kovaa. Mä oon kokeillu esim. laulaa serenade:a, ja no se onnistuu, jos siinä on mukana kamijo, koska jos nyt yritän sitä, ni se menee ihan hyvin, mut sitten kun tulee se kohta "Mou inai no" ni mä en pääse sitä puhtaasti.
Ja sitte, jos alan miettii kunnolla niiden sanojen merkitystä, ja sitä, et se on omistettu Jasmine You:lle, ni muo alkaa itkettää tosi paljon, enkä pysty jatkaan kunnolla, ja sitte muutaman säkeen jälkeen se jää kokonaan, mutta sitten Kamijo, se oli Jasmine You:n hyvä kaveri ja bändi kaveri. Se olis ollu kova paikka, jos menettäis sen vaan sen takia, että se jättäis bändin, mut sillon näkis sen kumminkin vielä, mutta kun se kuoli, niin uskon, et se oli kovempi paikka, ja silleen, niin uskon, et Kamijo:ta itkettää vielä enemmän, mut se ei anna sen häiritä.
En osanny ny muotoilla tota kamalan hyvin, mut pointti oli se, että ku alan miettii niitä sanoja ja Jasmine Youta, en pysty laulaan loppuun, mutta kumminkin Kamijo:lle Jasmine You oli paljon tärkeempi,ku se sentään tunsi sen, niin se pystyy silti laulaa sen biisin loppuun, vaikka sillr tulis kuinka surullinen ollo.

Tähän loppuun laitan muutaman linkin.
Ja ihan loppuun laitan vielä kuvat jokaisesta jäsenestä.
Enjoy~

Laitan tähän nyt linkit mun lempibiiseihin JUBILEE -levyltä, kaksi niistä on Serenade ja Ascendead master, mutten nyt laita niitä tähän, koska olen laittanut ne jo aikaisemmin. Näissä ei ole musiikkivideota, joten laitan sellaiset videot, missä on JUBILEE:n kannen kuva.
Jos et jaksa koko biisin ajan katsoa samaa kuvaa, voit tehdä samalla jotain muuta, you know (;

Versailles - Aito Kanashimo No Nocturne
Versailles - God Palace
 Versailles - Princess

 Ja sitten vielä tämmöinen vanhempi Versailles:in kappale, joka ei ole kyseisen JUBILEE -levyllä

Versailles - The Revenant Choir

Toi on mun lempibiisi, jos kysyttäis lempibiisiä, joka ei oo JUBILEE -levyllä 

Ja jos nytten innostuit Versailles:ista, ja haluat ostaa heidän levynsä, jossa on kaikki biisit, jotka olen tähän laittanut, lukuunottamatta the revenant choir:ia. Niin tässä on linkki:
Cd Japan

Rest in peace Jasmine You~